Kakluunit muurataan perinteiseen tapaan kuppikaakeleista savilaastilla, kuten Suomessa on tehty jo satojen vuosien ajan. Perinteinen kakluuni on tehokkaasti varaava ja kaunis tulisija, joka luo tunnelmaa ja antaa lämpöä tilaan kuin tilaan. Muuraan kakluuneja niin vanhoista kaakeleista kuin uudistuotannostakin. Suomessa uusia käsintehtyjä kaakeleita valmistaa mm. Kakluuniverstas Turussa ja voit tilata Kakluuniverstaan kaakelit ja muurauksen yhtenä pakettina. Oikein tehty aito kakluuni kestää käyttöä kymmeniä vuosia ja parhaimmillaan lämmittää seuraaviakin sukupolvia. Alla esimerkkejä erilaisista kaakeliuuneista:


Turun kaakelitehtaan kaakeleista muurattu uuni Turun Port Arthurissa. Vanha uuni vuosi savua saumoistaan, joten se purettiin, kaakelit puhdistettiin ja uuni muurattiin takaisin alkuperäiselle paikalleen. Luukut odottivat vielä kuvan ottamisen aikaan uudelleenmaalausta:

    

Kahden vanhan uunin kaakeleita yhdistelemällä muurattu uuni Keravalla:

 

Kakluuniverstaan Kultainen keskitie-uuni muurattuna Puumalassa:Vanhoista kaakeleista muurattu pyöreä uuni Mäntsälässä, Ohkolan kylällä:Kakluuniverstaan Pohjantähti muurattuna Lahteen:Kakluuniverstaan kaakeleista muurattu pyöreä Lummelampi-uuni Turun saaristossa:Kolme Kakluuniverstaan uunia, muurattu Kakluuniverstaan Antin kanssa:

         

Kaksi vanhoista kaakeleista muurattua uunia Varsinais-Suomessa. Uunit on muurattu Kakluuniverstaan Antin kanssa:
 
    
Uunimuuraus Tulen Loimu
puh. 0503721781
uunimuuraus.tulenloimu@gmail.com
Y-tunnus: 3264922-6